Instellingen

Waar moet u rekening mee houden met de overgang naar een nieuw jaar

Het nieuwe jaar beginnen

Het nieuwe jaar brengt een paar kleine handeling die gedaan dienen te worden in Hybrid SaaS. Hieronder zijn een aantal zaken beschreven zodat u ook in het nieuwe jaar zorgeloos van Hybrid SaaS gebruik kunt maken.

Boekingsperiode

Om ervoor te zorgen dat financiƫle boekingen niet in een verkeerd tijdvak worden geboekt werkt Hybrid SaaS met boekingsperiodes. Met een boekingsperiode wordt bepaald vanaf en tot welke datum boekingen gedaan mogen worden. Dit heeft onder andere invloed op facturatie, offerte/ orders, inkoopfacturatie en inkooporders.

Indien er een boeking wordt gedaan in een periode welke is afgesloten verschijnt de melding Deze periode is geblokkeerd.

Image Source: Hybrid SaaS

Boekingsperiode aanpassen

Het kan voorkomen als je met een geautomatiseerd proces werkt, denk hierbij aan het doorzetten van een order geeft normaal gesproken een verzonden factuur, als de boekdatum niet correct is ingevuld zal deze factuur blijven hangen bij alle nieuwe facturen. Pas wanneer de boekdatum is aangepast kunnen de facturen weer verder verwerkt worden Om de boekingsperiode aan te passen ga naar:

Entiteiten > Klik op de betreffende entiteit > Tabblad Periodes

Onder de rubriek Periodes beheren kan de eerste en laatste boekdatum worden ingevuld.

Image Source: Hybrid SaaS

Het kan voorkomen dat er in het nieuwe jaar nog boekingen gedaan dienen te worden welke betrekking heeft op het voorgaande jaar. Wij raden daarom aan de eerste boekdatum te handhaven en enkel de laatste boekdatum aan te passen

Het kan voorkomen dat er in het nieuwe jaar nog boekingen gedaan dienen te worden welke betrekking heeft op het voorgaande jaar. Wij raden daarom aan de eerste boekdatum te handhaven en enkel de laatste boekdatum aan te passen. Wanneer alle boekingen (van het voorgaande jaar) zijn verwekt is het mogelijk om de periode af te sluiten. Klik hiervoor onder de rubriek Periode tabellen op toevoegen om een periode te blokkeren.

Nummerreeksen aanpassen

Bij de start van een nieuw jaar kan ervoor worden gekozen om de nummerreeksen van bijvoorbeeld factuurnummers, ordernummers en boekstuknummers opnieuw te laten starten.

Entiteiten > Klik op de betreffende entiteit > Boekhouding Bij de rubriek "nummerreeksen beheren" kunnen de reeksen opnieuw worden ingesteld.

Word documenten aanpassen

Indien u in een document bijvoorbeeld voor een inkoopordernummer een jaartal heb staan dan staat dit vaak in het document zelf aangegeven, dit dient u handmatig aan te passen.

Image Source: Hybrid SaaS

Beginbalans

Werkt u met de Balans - Winst & Verlies rekening van Hybrid SaaS dan hoeft u niets te doen. De eindsaldi van het voorgaande jaar wordt automatisch meegenomen naar het nieuwe jaar.

Verlofsaldo

De eindsaldi (ongeacht of het + of - is) zullen van het voorgaande jaar wordt automatisch meegenomen naar het nieuwe jaar. Indien u dat niet wenst kunt u een saldo correctie invoeren op 31-12 en zal het volgende jaar met alleen de nieuwe waarde

Zie ook deze handleiding: dagstaten

Rooster aanmaken

Indien er met roosters gewerkt word dient er een nieuw rooster aangemaakt te worden voor alle medewerkers.

Kijk voor de meest voorkomende feestdagen op de volgende website:https://www.feestdagen-nederland.nl

Zie ook deze handleiding: hier staat onder rooster een stuk beschreven voor het aanmaken van een roosterdagstaten

Heeft u een vraag?

Log in op uw account om uw tickets te kunnen inzien

Nog geen account? Vraag hem vandaag nog aan

Vraag inloggegevens aan